02 december 2013

Kwartet 9: 'Try-out Mich Walschaerts'


 'Try-out Mich Walschaerts'


Op vrijdagavond 22 november was het zover: We zouden met ons letskwartet naar de try-out gaan kijken van de nieuwe solo-voorstelling van Mich: 'Duizend man sterk' in Arca. Om zijn nieuwe materiaal uit te proberen, heet het, nou dan zijn wij wel graag het proefkonijn ;-)

En nu een concretevraag: hoe doen letsers dat als ze elkaar niet kennen en elkaar moeten vinden in de 'massa'? Zij maken een affiche, schrijven daar met dikke vette letters 'LETS' op en houden dat omhoog aan de toog. Dat was de afspraak. Maar toen ik Arca binnenwandelde met mijn affiche en mijn zoekende ogen, kreeg ik meteen oogcontact met twee letsers die al gezellig aan het kennismaken waren; ze hadden elkaar zo al gevonden (dat is wel iets bijzonders, het 'lets-oogcontact'). Toen waren we al met drie en binnen de kortste keren - ik kreeg een sms 'Ben onderweg' - was ons kwartet compleet. Voor elk van ons was het een bijzondere belevenis om met drie nieuwe mensen af te spreken. Daar zaten we, tot dan toe onbekenden, maar in een mum van tijd 'bijgepraat' zodat we toch al een en ander van elkaar wisten, zo ook onze activiteiten en ervaringen bij LETS...

Het werd kwart voor acht, tien voor acht... We waren allevier even benieuwd naar het nieuwe werk van die blonde helft van Kommilfoo. Samen met zijn broer gekend van hier in Gent tot ver buiten de grenzen, onze verwachtingen hooggespannen... Tegen 20 u stonden we dicht bij de deur zodat we de eerste keus hadden toen de deuren opengingen. Een luxe-situatie. Redelijk vooraan in het midden kozen we onze rood-fluwelen zeteltjes en hadden een prima zicht op het podium. Het genieten kon beginnen.

Mich Walschaerts vertelt, zingt, speelt, danst, schreeuwt, liegt, lult maar geeft vooral het beste van zichzelf: liedjes, verhalen, scenes,... onafgewerkt, nog ruw…om te voelen hoe het werkt. Mich speelt een voorstelling over zichzelf of over diegene die hij ook, of zelfs beter had kunnen zijn. Over waarom alles is zoals het is en dat het voor hetzelfde geld volledig anders had gekund. Mich Walschaerts, moederziel alleen, maar (bijna altijd) duizend man sterk.


En wij, wij voelen ons ook sterk, en we sterken zelfs nog een beetje aan na de voorstelling: drie theetjes met rode vruchten en een wijntje: de perfecte afsluiter van een mooie lets-avond.
Ann Coppens, Carine Van Eetvelde, Lieselotte De Vuyst en Els Bossuyt

Geen opmerkingen: