02 december 2013

Kwartet 16: Manillen


Kwartet Manillen door en bij Ella op woensdag...


Het was voor ons allevier al lang geleden. De ene dacht met plezier terug aan de kaartavonden met opa, bij anderen was het van in het middelbaar geleden dat er nog gemanild werd. Twee van de vier hebben nog in de klas tijdens de les gekaart. Toeval of was dat een vaak voorkomend fenomeen, dat kaarten in de klas?

Na een korte kennismaking (ah, jij bent die van de vuilzak... tja, lijkt me toch enkel mogelijkbinnen Lets om op die manier 'herkend' te worden), iets te drinken te kiezen en even kijken of wenog wel wisten hoe het ook alweer moest, begonnen we er snel aan. Er werd gezucht, ernstiggekeken, geblazen, geschrokken als de partner onverwacht risico nam, troef gekozen, gelachen,gegrapt, geprobeerd te onthouden welke kaarten al gespeeld waren (lijkt me oefening voor nodig,want lukte niet echt), geteld, gewonnen, verloren, gesmuld (toen Ella tussendoor met eenkommetje groentjes met sausje afkwam), nog wat meer verloren en gewonnen, zonder troefgespeeld, Wikipedia geraadpleegd toen de meningen verdeeld waren over een regel, genoten, eengrote slag geslagen en toen hadden Ella en Kristin meer dan 101 punten.



Nog een rondje zat er nietmeer in omdat het al bijna halftien was maar stoppen was ook niet leuk, dus nog eventjes verdergespeeld tot er eentje écht te moe werd en we er een punt hebben achter gezet.

Geen opmerkingen: