02 december 2013

Kwartet 8: MIAT-kwartet


MIAT-Kwartet


Wie waren aanwezig:

Isabelle Leus, Els Van Huynegem, Caroline Enis, Bea Trice Allaers, Carine Blondeel, Tine Germer, Sergia Meuleman, Lieve Kuypers en Wim Velgde, we waren dus met 9, maar blijkt dat Wim al een kwartet achter de rug had en deze namiddag nog een kwartet ging meedoen, dus leek het ons logisch om de dames in te delen in 2 kwartetten van 4 personen.

Zondagochtend 24/11 met z’n negenen voor de deuren van het MIAT, een uitstekend initiatief van Tine Germer. De 8 dames Isabelle, Els, Caroline, Bea, Carine, Tine, Sergia en Lieve en 1 heer Wim werden vakkundig ingewijd in de wereld van het weven waarbij spoelen, schachten, kammen en patronen schering en inslag waren. Carine, een voormalig lerares in weven legde eerst alle basisbegrippen en technieken uit op een weefgetouw en overliep dan de aparte weefkunstwerken. De tentoongestelde werken waren echt verbluffend knap, alle dames gingen van “ooh” en “aah” en besloten daarna een gezellig koffie-soep babbelronde te houden.

En toen …kwam Bouter de Letskabouter op de proppen of liever gezegd, hij werd gespot door de dames ergens ter hoogte van de liften, daar stond hij trots te glanzen tegen een witte muur. Iemand van de groep moet hem daar incognito hebben achtergelaten. Hij was namelijk al te lang blijven hangen bij deze dame, werd er geknuffeld, bewonderd en gekoesterd, maar een jaar lang op de vensterbank voorbijgangers observeren werd zelfs deze rustige dwerg teveel. Hij is stilletjes meegeglipt met een andere Gentse koeketiene. De vorige treurt in stilte, maar begrijpt het wel. Als jullie hem eens in huis krijgen bij een “Letsing”, vertroetel hem en vertel hem mooie verhalen.”

Geen opmerkingen: