17 december 2013

Kwartet 33: Saunakwartet


Als beginnend letser lig ik natuurlijk op vinkeslag om andere letsters te ontmoeten en hun ervaringen te horen.  Toen er een voorstel kwam van Karine om een sauna-kwartet te vormen, gingen al mijn suske-wiet’s af en zo  klonk het ook bij Debby en Griet.   We strekten onze vleugeltjes en wijle weg dus….voor een namiddagje in de Aqua Azul in het Drongenhof in Gent. 

Ik vraag me toch af hoe/of we met 4 vrouwen er zullen in slagen om de stilte-uitnodiging in de sauna te respecteren…?   Onderschat hoe goed vrouwen er in slagen om meerdere taken te  combineren…f l u i s t e r e n  is de boodschap !

 Terwijl half Gent zich ofwel te goed doet aan het lekkers en fijns op de Lets-trefdag, ofwel op pakjesjacht is….liggen wij dus te genieten in het bubbelbad, te stomen in een marinade van eucalyptus en munt, en te pocheren in een weldoende sauna.  Ons velletje hangt nog net niet op onze tenen.  Bij sommigen kleurt het echter wel goed rood ! Consumeren..? Nee hoor, niet voor ons!  Alhoewel…de innerlijke mens heeft toch ook zo zijn verzuchtingen…

Tijd voor iets lekkers dus!  Fijn dat het theetje of ander lekkers nog zo goed smaakt als je het in gezelschap van tot-dan-onbekende-fijne-mensen kunt genieten. We delen het wonderlijk geestige van Lets, wisselen interessante tips uit (van teennagels gezond houden tot  taarten bakken met natuurlijke suikers …) en genieten van de sereniteit in dit toch wel unieke saunamonum(G)ent.  We zijn het er over eens dat zo’n kwartet toch wel een schitterende manier is om verrast te worden door de ontmoeting, te mooi bijna om slechts één maand te duren.

We houden ons netjes aan de voorgeschreven saunaduur en ronden omstreeks 17h ons bezoekje af. Na 3h verwennerij hebben we het gevoel dat ons lijfje en zieltje uitgerust, gevoed en gesterkt zijn voor de eindspurt van het jaar.  



Dankjewel Karine, Debby en Griet voor de gezellige namiddag! 

Verslag; Nancy

Geen opmerkingen: