02 december 2013

Kwartet 11: Gezondheidskwartet


Verslag Lets Kwartet, zondag 24 november 2013

bij Lieve Borgers (Drongen)
thema: gezondheid

1. Macrobiotiek, een gezonde levenshouding en voeding; door David.

David nam ons vandaag mee doorheen de wondere wereld van de macrobiotiek, een universele, intuïtieve zienswijze, die het leven vanuit zijn grootst mogelijke omvang benadert en zorgt voor evenwicht tussen lichaam en geest. Hij had het vooral over hoe je eenvoudig kan koken en leven in harmonie met de natuur.


2. Voetreflexologie, zuiveren en stimuleren van de vitale organen; door Lieve.

Lieve toonde ons aan de hand van een levend voorbeeld (David), waar zich de belangrijkste drukpunten op de voet precies bevinden, die levensbelangrijke processen in onze organen bevorderen en ons lichaam kunnen genezen.



3. Jiu Jitsu, een techniek om zich op een kalme en beheerste manier te verdedigen; door Wim.

Wim leerde ons een aantal verdedigingstechnieken uit de Japanse vechtkunst, Jiu Jitsu, aan die ons in staat stellen een fysieke aanval op een beslissende en daadkrachtige wijze af te slaan.


4. Psychotrope middelen, hoe de psychiatrie afwijkend gedrag bestempelt als ziekte; door Sil.

Sil vertelde ons een aantal schokkende waarheden uit het domein van de geestelijke gezondheidszorg, met name dat van de psychiatrie. In onze samenleving worden mensen tegen hun wil opgesloten in instellingen; niet omdat ze gestoord of ziek zouden zijn, maar omwille van hun - in de ogen van de samenleving - afwijkend gedrag.

Geen opmerkingen: