19 december 2013

Kwartet 41: Magiekwartet


MAGIE KWARTET     zondag 8 december 2013


Het is bekend dat nogal wat letsers openstaan voor alternatieve zienswijzen. Daarom was het ook dat, toen Lorette een magiekwartet voorstelde, er direct genoeg reacties kwamen om twee kwartetten te vullen!  Een voorstel voor een tweede datum ging niet voor velen, en daarom werd – na contact met het bestuur- beslist om twee kwartetten ineens te organiseren. Een in de keuken en een in de living. Moet kunnen. Maar er kwam één afzegging op het laatste moment, en na een nood-oproep kwam Veerle bij met haar twee zonen. Toen waren we met 2 x 4 kwartetters plus 2 voor een namiddagje kaartlezen, pendelen en astrologie. 



We hebben dan allen samen aan de gelukkig grote tafel in de living gezeten - bij de brandende open haard- , terwijl er een dessert-buffet op de keukentafel stond, waar iedereen zichzelf kon bedienen.  De jongens waren gelukkig met de vele strips en een Harry Potter film in het vooruitzicht.



Iedereen legde uit wat zijn band met een of andere magische techniek was. Voor sommigen was dat pure interesse, anderen hadden al iets meer ervaring of er zelfs voor gestudeerd. 

We begonnen het rondje met Wim, die met een set Lenormandkaarten het komende jaar uit de doeken deed voor Astrid. Daarnaast doet Wim ook algemene leggingen, altijd met de nodige zelfrelativering en kritische ingesteldheid. Ik geloof dat hij gerust eens thuis wil komen doen voor geïnteresseerden die er niet bij konden zijn. 

Na de kaarten schakelden we even over naar het pendelen. Astrid legde uit dat het materiaal niet veel uitmaakte, en zij pendelde met een tangetje om houtskool mee te grijpen!. Enkele reserve pendels van Lorette kwamen op tafel, waarmee we allemaal eens konden proberen. We leerden van Maya de pendel ‘kalibreren’ met onze geest en vervolgens het antwoord vragen op specifieke dilemma’s. 

Veerle vertelde over haar ervaring die ze had met persoonlijke voorspellingen, welke na verloop van tijd toch alle waren uitgekomen. Zij had die middag haar twee zoontjes bij, die af en toe nieuwsgierig mee kwamen kijken naar die volwassenen met hun kaarten en slingers.



Marijke was uit Hansbeke gekomen omdat zij als beginner een interesse had in tarot, waarover ze nog volop een boek aan het lezen was. Peter had dan weer een set Siciliaanse kaarten, maar helemaal geen  handleiding om die te interpreteren. Hij moest dan ook toegeven dat hij er voorlopig niet veel mee kon doen dan een gezelschapsspel. 

Maya gaf een deskundige uitleg over de werking van pendels. Zij is ook geboeid door astrologie. Daarna legde Lorette de kaarten voor wie dat wilde. Lorette gebruikte een heel snelle legging, met een dynamische, intuïtieve manier van interpreteren. Zij had die aanpak geleerd van haar grootmoeder, die de gewoonte had regelmatig de kaarten te consulteren. 



Het was een aangename namiddag met een goede bende. Uiteraard werd er best wat afgelachen en over zeer gewone dingen gepraat. Maar magie bleek een ideaal centraal thema om dat allemaal te binden .

Geen opmerkingen: