17 december 2013

Kledingruilbeurs en Repair Café

Kledingruilbeurs en Repair Café op 1 december samen met het GMF

Er was juist genoeg volk op het repaircafé. Op een bepaald moment was het aanschuiven, maar uiteindelijk werd iedereen toch geholpen, denk ik. In onze kledij-ruil-winkel was het de komende en gaande vrouw en ook enkele mannen bezochten ons. Ongeveer 70 stukken zijn geruild, kledij en boeken samengeteld. De meeste mensen hebben iets kunnen op de kop tikken. Er waren een zes of zevental letsers, bij de ruilers, nog andere dan ons gevieren, bedoel ik.

Van ander publiek was er ook redelijk wat interesse, want de meesten moesten toch hun beurt afwachten bij de reparatie stand.Enkele mensen hadden spijt dat ze geen kledij bijhadden om te ruilen. Eén dame was ontgoocheld omdat haar uitgekozen truitje door iemand anders was weggekaapt terwijl ze naar huis was om ruil-gerief.We hebben heel goed samengewerkt. Iedereen is blijven helpen opruimen. Het niet-geruilde zomergerief gaat naar een weeshuis “KIVUVU” in Congo, waar een vriendin vrijwilligster is. Wat dan nog overbleef hebben we naar de sociale dienst “SIVI” gebracht, in de maïsstraat.

Met enkele verbeteringen door de opgedane ervaring, zeker voor herhaling vatbaar ! Misschien met nog wat extra aanbod , bijvoorbeeld iemand voor kleur- en stijladvies, een ludieke modeshow,....... Misschien ook eens werk maken van een lets-beurs voor kledij, accessoires en boeken (die hadden ook veel succes!). Blijkbaar zijn er een aantal letsers die hierom vragen en hopen zo hun kast op te ruimen en hun stropkes wat te kunnen aanzuiveren.

Lut Coene.