19 december 2013

Kwartet 44: Gezondheidskwartet


Gezondheidskwartet”  11/12/’13


Wat een mooie datum om bij “Lieve” in de Pacht “goed” dreef thuis te komen!
Bedankt Lieve voor je hartelijke ontvangst en onvermoeibare organisatie!!

Deelnemers en onderwerp:

Erik Robin Gezonde voeding met de voedselzandloper van Kris Verburgh
Lyra Alves Wilde kruiden voor de spijsvertering
Lieve Borgers Causale voetreflexologie
Veerle Bal Body Stress Release
Hilda Schouppe De cholesterolleugen

Je merkt het: 5 voor de prijs van 4! Lyra is zo enthousiast in het delen van haar kennis, dat ze er gewoon graag bij wou zijn! Dankjewel!
Maar eigenlijk waren we met 6… Michele was de actieve, motiverende luisteraar.



Eric heeft ons vooral willen meegeven hoe ons koolhydraat-(mis)(ge)bruik aan de basis ligt van hedendaagse ziektebeelden, daar waar men nog steeds de vetten demoniseert.
Goede vetten zijn levensnoodzakelijk! Met een eigen getuigenis werd zijn verhaal kracht bij gezet. 
Hilda ging door met een interactieve uiteenzetting over de rol en betekenis van cholesterol. Je vermoedt het al: wat men ons met angst en schuldgevoel probeert op te dringen, heeft vooral veel te maken met commerciële motieven…
Lyra nam ons mee in de boeiende en gratis wereld van de wilde kruiden. Waarom het vaak zo ver gaan zoeken, als er zoveel op jou ligt te wachten in je achtertuin of op je wandelpad? Ze spitste zich toe op kruiden ter ondersteuning van de spijsvertering.



Vanaf nu zeg je niet zomaar meer “voetreflexologie” voor wat Lieve met je voeten (en uiteraard via de voeten je ganse lichaam) doet, maar “causale voetreflexologie”! Een diepgaande aanpak die aandacht schenkt aan de verbanden in het lichaam. De liefde voor de mens via de voetjes… ze straalt ervan!
Veerle heeft zich toegelegd op de Body Stress Release methode. Via zachte manuele technieken nodigt ze het lichaam uit om zich te onspannen, zodat je eigen zelfgenezend vermogen het verder kan overnemen. Mooi!

Dankjewel allemaal voor jullie enthousiasme om deze kennis te delen!
Hilda