05 december 2013

Kwartet 21: Phuifkwartet


Phuifkwartet


Gelokt door een wervende mail van letsers Philippe en Lieve, trokken we op een zaterdagavond naar de phuif-zaal in de Meulesteedsesteenweg. Alleen Marc kwam op tijd voor de Bollywood-initiatie. Bij het zien van zoveel fysieke inspanning en concentratie om de choreografie van de lesgeefster te proberen volgen, wisten de andere drie niet meteen of ze t wel zo jammer vonden dat ze dit hadden gemist ;-)

Er was in de zaal al even veel plaats voor zitten en praten als voor dansen, dus - tegen een achtergrond van 'tijdloze dansmuziek' - bleven we hangen in de stoelen om uit te zoeken welk vlees we deze keer in de (letskwartet)kuip hadden.. 



Dat bleek een gevarieerde mix te zijn.. Letsers variërend van pas nieuw tot heel ancien.. Drie letsers uit de buurt van Gent, één uit het (in ieder geval) zielsverwante Sas van G.. Dat gaf een 'intercultureel' tintje aan het gesprek. Of hoe verschil tussen Nederlanders en Vlamingen voor grappige toestanden kan zorgen bij het letsen.. En hoe je de tafelgenoten snel kan choqueren door een beetje Hollands te 'lullen'.. 

Er bleken nog een aantal letsers in de zaal met wie ook werd kennisgemaakt of die mee aan tafel zaten.. 
De gesprekken kronkelden van letsen, naar werk, gezondheid, astrologie en nog veel verder en dieper.. Maar toen vond de verslaggeefster van dienst het niet meer tot haar taak behoren om dit allemaal met de kwartetbloglezers te delen.. 

Er werden nog een paar benen en armen losgegooid op de dansvloer, en toen was het al een andere dag, dus tijd om naar huis te gaan. 

Geen opmerkingen: