10 december 2013

De LETS-Geschenkmanden


Eigenlijk is lets een heel mooi initiatief! Telkens opnieuw weer ben ik verrast door de talenten die aanwezig zijn in de letsgroep. Talenten op alle mogelijke vlakken!
Op 16 juni 2013 deed Katja via de mailinglijst volgende oproep:
Hallo creatieve letsers

Mensen vinden het vaak moeilijk om een origineel cadeau te vinden of hebben geen tijd om op zoek te gaan of niet genoeg centjes...

Vandaar het idee om samen een cadeau-mand te maken (voor stropkes) met spulletjes die we zelf gemaakt hebben. Iets wat niet te groot is zodat het verwerkt kan worden in een mand, met lange houdbaarheidsdatum indien het om voeding gaat en iets wat niet té veel stropkes vraagt per deelnemer zodat het nog realistisch blijft. 

Wie interesse heeft om hier aan mee te werken, laat maar weten. Dan kunnen we samen wat brainstormen en komen we zeker tot een tof resultaat .

Een tiental mensen reageerden enthousiast. Er werd ernstig vergaderd, creatief gebrainstormd en goed gelachen. En ondertussen,  een aantal bijeenkomsten verder, werden de ‘geschenkmanden’ gelanceerd. Een aantal manden rond een bepaald thema waarin de deelnemende letsers op creatief en culinair vlak het beste van zichzelf geven. Daarbij hoort ook heel wat organisatie: fotootjes op de webwinkel, een heus ‘winkeltje’ in het centrum van Gent en recent ook afhaalpunten in de verschillende Gentse deelgemeenten. En een naam: het Geschenk Team.

Wij hopen dat de geschenkmanden een vaste waarde kunnen worden in de letsgroep.  Het is een origineel cadeau om te geven. We doen ons best om het aantal stropkes per mand zo democratisch mogelijk te houden. De euro’s per mand zijn beperkt omdat je enkel de prijs van de ingrediënten betaalt.  Bovendien kunnen de creatieve letsers op die manier iets makkelijker stropkes ‘verdienen’. (zij konden hun zelfgemaakte spulletjes niet meer onder de aandacht van de andere letsers brengen via de mailinglijst omdat enkel nog spullen met een beperkte houdbaarheidsdatum op de mailinglijst mochten komen).

Het initiatief beperkt zich uiteraard niet tot de huidige leden. Het zou natuurlijk ook leuk zijn mochten nog meer enthousiaste letsers zich bij het ‘Geschenk Team’ aansluiten!  Er is zoveel creatief en culinair talent aanwezig in letsgroep!

De eerste manden werden ondertussen verletst en de reacties zijn erg positief! 
Foto’s:





Geen opmerkingen: