23 mei 2013

Kwartet 12: Fotografiekwartet Dampoort en omgeving


Zaterdag 18 mei. Het was bang afwachten; valt er regen of geen regen? Komt de zon of komt ze niet? Gelukkig bleef het droog en konden we met z’n vieren massa’s kiekjes schieten.
We, dat waren: initiatiefneemster Annelies De Waele, Indra Poelman, Jacqueline Charles en Kathleen Ramboer.  Om te starten en vooral om niet te veel in de kijker te lopen splitsten we ons groepje op en trokken we per twee op reportage. Annelies en ikzelf verkenden de Dendermondse Steenweg, Indra en Jacqueline namen de omgeving van de Sint-Baafsabdij voor hun rekening. In het begin vlotte het niet echt; de bewoners, winkeliers en/of voorbijgangers stelden ons beeldjes schieten niet altijd op prijs. Dat veranderde in de buurt van het Banierpark, waar buurtwerkers en een groepje jongeren ons te woord stonden. Ze leerden ons CDF vzw kennen. CDF is een vooruitstrevende koepelorganisatie die mensen met verschillende overtuigingen en culturen samenbrengt en hen helpt bewuste burgers te worden die zich thuis voelen in de Vlaamse samenleving en dus ook in Gent.
Na een uurtje fotograferen kwamen we terug samen aan frituur Dampoort om dan verder te trekken richting Dampoortstraat. Aan Portus Ganda konden we meegenieten van het Maritiem Gent Festival. We bewonderden en fotografeerden motorjachten en hun kleurrijke en feestelijke omgeving.
En… het werd warmer en warmer. Van al dat fotograferen kregen we zin in een terrasje. We beëindigden onze fijne creatieve namiddag met een gezellig onderonsje en een café latte.

Kathleen Ramboer

De foto's vond je: http://www.flickr.com/photos/letsgent/sets/72157633628964436