We kregen deze ochtend een echt Gerson ontbijtje. Dat was thuiskomen na die afgelopen 24 uur rommel eten op vliegtuig en omgeving. Havermoutpapje met gedroogde geWeekte vruchten en een sapje. Hoewel ik in de vlieghaven van Georgië ook de lekkerste fruitsla heb verorberd aller tijden. Niet vanwege de samenstelling, maar omdat het fruit danig rijp proefde; nog nooit heb ik zo een lekkere ananas gegeten, zo'n pompelmoes en hemelse mango. Echt lokaas!

Het hoogtepunt van de dag én van de opleiding is toch de ontmoeting met Charlotte Gerson, de 91-jarige dochter van dokter Gerson, en mogelijks de meest gefotografeerde dame van haar leeftijdscategorie. Het enthousiasme, de scherpzinnigheid en humor waarmee ze haar publiek weet te boeien, liggen nog hoger dan ik verwacht had.
Ze houdt zich tot op de dag up to date over alles wat enigszins met gezondheid zou kunnen te maken hebben.

Voor vandaag citeer ik jullie een paar zinnen uit haar voordracht:


#Heel wat mensen komen bij Gerson aankloppen als de dokters zeggen dat ze niets meer voor jou kunnen doen.... Tégen jou , knipoogt ze...

#Dokter Gerson lag op zijn 25 jaar gemiddeld 3dagen in bed met migraine en wou liever sterven indien hij zichzelf niet zou kunnen genezen.

#In zijn opleiding geneeskunde had hij nooit iets gehoord over voeding , is dat niet iets voor koks in plaats van voor dokters ? Maar het was met voeding dat hij zichzelf genas. Hij at weken aan een stuk enkel appel, in alle vormen klaargemaakt, en had toen voor het eerst geen migraines. Zo probeerde hij alle voeding stuk voor stuk uit, en vond zo proefondervindelijk zijn " zenuwdieet" uit. Uitgetest op zijn patiënten genazen deze ook 'toevallig' van al hun andere kwalen, zijnde TBC, als plezante bijwerking bij zijn dieet. Daaropvolgend deed hij in samenwerking met een plaatselijk hospitaal de proef bij 450 TBC patiënten, waarvan 446 volledig genazen. Hij bestreed nochtans niet de symptomen, nog enige ziekte. Het was het weer aanwakkeren van ons eigen gezondheidsmechanisme wat genezing teweeg brengt.


#Een van de grootste zonden die leiden tot vergiftiging en kanker is het gebruik van zout in de bereiding van voedsel. Maar hoe kunne we dan ons zoutgehalte op peil houden ? Omdat onze lieve heer in al het plantaardige voedsel de juiste verhoudingen van natrium en kalium heeft gestoken, op voorwaarde dat het vers wordt gegeten. Ook hebben we 52 verschillende mineralen nodig, die zitten enkel in de niet met kunstmeststoffen opgefokte groenten.

#Verder kregen we nog eens het hele verhaal van de farmaceutische maffia en de GMO over ons heen, met de woorden dat het geen zin heeft om op straat te komen tegen Monsanto, die wereldmacht zal nooit vergaan. Om te genezen moet je zelf je eten klaarmaken omdat alleen dat geneest, en het liefst nog zelf kweken in je eigen tuin.

#Hoe dom moet je wel zijn om je gezonde borsten te laten amputeren. Na onderzoek is gebleken dat bij deze vrouwen de borstkankercellen zich toch gaan ontwikkelen in ander weefsel. Toch wel vreemd dat ze nog nooit gezonde teelballen hebben geamputeerd, of beter: het preventief verwijderen van hersenen wegens veroorzaken van schade aan de bevolking.

#Vaccinatie bij baby's onder de 7maanden hebben geen zin, gezien het kind op dat moment helemaal nog geen immuniteitsysteem ontwikkeld heeft. Het is zuiver hersenbeschadiging. (Tussen haakjes, naast mij in de klas zat de grote Dokter rebel Suzanne Humphries, die wetenschappelijke artikels schrijft over de vaccinatieschade. Leuke vrouw om savonds met te gaan stappen trouwens...)

#Tandvullingen zouden niet giftig zijn in de mond, wel er buiten.... ' Yeah right'

#Geen dierlijke eiwitten is geen artritis op je oude dag, en ze toont haar prachtige handen met lange sierlijke vingers.

#Ouderdomsdiabetisch is te gek om erover te praten, het geneest met de Gersontherapie als aangenaam nevenverschijnsel .
#Cholesterol houdt tegen dat de voeding onze cellen bereikt. Cholesterol verdwijnt op 5 tot 8 dagen als je het Gersondieet volgt.

#In de Gersonkliniek zijn alle mensen op een paar dagen van de morfine af. Het verschil ligt hem in de keuken van Gerson en die van alle andere hospitalen.

#Good luck and all the best.


Een feit is zeker, Charlotte is een rebel en al haar volgelingen hebben gelijkaardig bloed in de aderen stromen.

Zonet kwam ik te weten dat er nog geen Belgen de opleiding gevolgd hebben, en men vroeg me hoe het gesteld is met de wetgeving omtrend de gezondheidszorg in België op dit vlak. Voedingsadvies behoort zeker tot de taak van de osteopaat, zonder twijfel. Hoewel... 30 jaar geleden hebben ze ook eens alle osteopaten in de gevangenis geworpen wegens onwettig uitvoeren van.... wat ze nu gaan erkennen. Maar ik zou gerust een paar weken in quarantaine willen verblijven om eens al die boeken te kunnen lezen, en te mediteren en zo. Wat ik het meest zou missen zijn mijn groentensapjes. Jullie komen me alvast wel eens bezoeken in de nor hé ;-)

Tot morgen!

Ilona