13 januari 2015

Kwartet 23: Gezelschapsspel

Gezelschapsspelenkwartet, 29 december 2014

De kwartetspelavond begon met het ludieke fazantenbal, een spel waarbij je heel vlug moet zijn.
Om beurt draaien de spelers een kaart van hun gedekte stapel open. Wie als eerste overeenkomende kenmerken herkent en mededeelt krijgt alle open kaarten. Afhankelijk van het aantal kenmerken, moeten de spelers anders reageren en een rode of blauwe pion in het midden als eerste grijpen. Uit voorzorg namen we alle versnaperingen en drankjes van tafel, echt wel niet onnodig ;-)

Trivial Pursuit was het volgende spel, een bordspel waarbij door beantwoording van vragen over geschiedenis, sport, cultuur en andere categorieën gewonnen kan worden met echt grappige momenten daar het een 2de hands spel was en vragen uit 1988 bevatte.
We hadden wel afgesproken om maar een halfuurtje te spelen, zodat we nog een ander spel konden doen ook, maar het was wel leuk om dit spel 'uit de oude doos' nog eens te spelen, pure nostalgie :-).

Dat we na 2 uur zeker nog geen zin hadden om te stoppen, daar zorgden De kolonisten van Catan voor. Tijdens het spel ontvangen de spelers grondstoffen, waarmee ze straten, dorpen en steden kunnen bouwen. Het spel is voor iedereen leuk vanwege de interactie, het vleugje geluk en de tactische mogelijkheden. Bij aanvang kleine paniek want enkele kaartjes ontbraken, Wout had echter meteen een noodoplossing klaar. Toen de schade groter bleek dan gedacht, gaven we het bijna op, maar toen.. de grote ontdekking! Grote vreugde weerklonk toen alle verloren gewaande kaarten werden teruggevonden in een verborgen dubbele bodem.
Vol goede moed begonnen we aan de strijd om het grootste imperium. Het werd een lange strijd die we ondanks een tegenslag af & toe met plezier hebben verdergezet tot middernacht. Gelukkig hadden we de volgende dag allemaal verlof :-)

Een geslaagde avond waar 4 onbekende letsers elkaars zwakke en sterke kantjes blootlegden ;-) !
Zalige formule, dat kwartetten!

Strijdlustige groeten, Sylvie, Tamara, Dorien en Wout.