13 januari 2015

Kwartet 10: Vastendieet

Letskwartet :Vastendieet

Op 13 december kwamen we samen om te praten over de voordelen van het 5 :2 vastendieet van Michael Mosley, een Britse arts die een onderzoek deed naar een manier om af te vallen en om gezond te blijven zonder te veel inspanning en zonder elke dag calorieën te moeten tellen. Zijn dieet belooft dat en leverde ook een mooi resultaat op voor de organisator van dit kwartet. Dat wilde ze delen met geïnteresseerden.

Fee, Lucette en Helena met man en kind kwamen aan en na een kennismaking en een kopje thee met gezonde nootjes die Helena meebracht, gingen we aan de slag.
Eerst heeft iedereen verteld waarom zij/hij geïnteresseerd was in het onderwerp. Voor de één is vooral een gezonde manier van met voeding omgaan belangrijk. Voor de ander heeft gewichtsverlies prioriteit.

Aan de hand van een kort, duidelijk filmpje maakten we kennis met de principes van het 5:2 vastendieet. Ik toonde ook het boekje hierover met een hele wetenschappelijke uitleg en met achterin receptjes en een calorieëntabel, en deelde kopieën uit van een tijdschriftartikel.
Toen braken de vragen los en iedereen had ook zelf nuttige raadgevingen over gezonde voeding. Het was niet altijd evident om bij het onderwerp van de middag te blijven maar dat was ook niet echt nodig. Ook had ieder een eigen visie op gezond eten en konden op die manier nuttige tips uitgewisseld worden.

Dit was weer eens een leuke ervaring met het letskwartetten en het is ook prettig om gezichten te kunnen plakken op de namen die regelmatig in de mailtjes met letsvraag en –aanbod.




Lien Vanderhaegen