13 januari 2015

Kwartet 12: Saunakwartet



Saunakwartet :


Een miezerige dag…tijd voor een saunaatje! We spreken met 4 dames af om naar Asanti te gaan in Destelbergen. Voor sommigen onder ons bekend terrein. Anderen gingen er voor de eerste keer en waren bij tijden verrast door zoveel schoonheid. De zoutkristallen sauna is waarlijk een beauty.


De start verliep wat in mineur voor Griet, daar zij met autopech had af te rekenen. Maar na een uurtje vonden Tine, Denise, ik en Griet, elkaar in de sauna en gingen we meteen aan de babbel. We hebben wat afgelachen met wonderlijke verhalen over zangers die in hun blootje een concert ten beste gaven. Het was allemaal zeer toepasselijk.


Het zweten ging ons goed
 af. Vooral tijdens de opgietsessie in de Zweedse hut. Met natte handdoeken, grote waaiers en etherische olieĂȘn werden we getrakteerd op een weldoende hitte. Een hitte waarvan de haren gingen rechtstaan, maar we toch stoer bleven zitten. Een fris stukje sinaasappel en een schaal met ijsblokjes werden ons nadien geserveerd als kers op de taart. Al eens een ijsblokje laten smelten op een hete huid? Zalig!


Het openluchtzwembad was ook een gegeerde attractie. Even de gewichtloosheid in het water voelen, een beetje zwemmen of je gewoon laten drijven. Doet wonderen voor het gemoed.
Al die hitte en de hierbij horende inspanning van ons hart zorgt natuurlijk ook voor een hongertje. Terwijl Griet toch nog even haar verloren tijd in een sauna doorbracht , gingen Tine, Denise en ik ,een lekkere maaltijd verorberen in de brasserie van Asanti.
Algauw ging het gesprek over eten (hoe kan het ook anders), over zweethutten en andere spoken…
Maar ach, de klok tikte verder en om 21u was het uit met de pret. Toch nog even samen op de foto voor Lets! Asanti , we komen terug!





Winny