13 januari 2015

Kwartet 2: Gezelschapsspelen

GEZELSCHAPSSPELEN

Op een ijskoude avond na de eerste stakingsdag van december kwamen we  met het gezelschapsspellen-kwartet samen in cafĂ© De Loge in Gent.

De avond was jong de verlichting schaars. Even kennismaken, tafels verzetten en zeteltjes herschikken om wat meer in het licht te zitten. We wilden toch de bierkaartjes van onze speelkaarten kunnen onderscheiden. Vervolgens warmden we ons op met een drankje en een woordspel met kaarten: een combinatie van Scrabble en UNO.

Daarna speelden we “Gepakt en Gezakt”. In “Gepakt & gezakt” probeer je het slim aan boord te leggen. Inzicht, snelheid en behendigheid worden van je gevraagd. Een te kleine of te grote vrachtwagen blijkt al gauw  vervelend. Colli’s achterlaten, maar ook lege ruimtes in je laadwagen kan je namelijk punten kosten. Spanning verzekerd! Gepakt en gezakt is een 999-spel waarin iedereen zo goed mogelijk zijn eigen verhuiswagen moest zien te vullen met dozen. Daarbij waren zowel verstand, snelheid en geluk van groot belang.

Nog vlug een foto voor de website ...en met een gezellige babbel over gezonde voeding sloten we een fijne en gezellig avond af. Tevreden zijn we naar huis teruggekeerd.

Sabine, Myriam, Lies, Wieneke