13 juni 2014

kwartet 9: Wandelen langs Gentbrugse meersen


Om Vier uur spraken we af aan Sporthal 'Driebeek' in Gentbrugge.
Met ons viertjes vertrokken wij te voet om de Groenpool Gentbrugse Meersen, een wandeling van 4,5km te gaan verkennen. Alhoewel de weerman die dag regen en onweer had voorspeld trokken we moedig (met paraplu) langs de waterrijke vlaktes, graslanden en bossen.
De wandelaars zijn: Sabine d'Angelo, Monique Boone, Greet Notebaert en Nadia Marin.
Bij de start volgden we het betonnen pad. We maakten al gauw een kleine afwijking van ons pad om een kijkje te nemen op het Gentbrugse volkstuinencomplex waar 123 moestuinen bewerk worden. De wereld is klein en letsland steeds groter waarmee ik wil zeggen dat we al gauw botsten op 2 andere letsers nabij de moestuinen. Bekend volk voor Sabine die beide letsers kende en steeds open is voor een klein babbeltje omdat verbondenheid toch belangrijk is!
Halfweg de wandeling passeerden we een wit monument. Monique wist te vertellen dat achter het monument een wenteltrap is. Een extraatje voor de conditie kon er steeds bij. De beloning gaf een uitzicht op de velden.
Omdat de Gentbrugse Meersen veel nieuw bos wil creëren. Is het geboortebos er één van waar kersverse ouders elk jaar verder aan kunnen planten.
Naar het einde van de wandeling toe passeerden we het Kasteel van Coninxdonk. In het kasteel kan je nog steeds terecht voor feestelijkheden en vergaderruimtes. Het domein maakt deel uit van de Gentbrugse meersen maar is toch privé eigendom. Dit domein van 6,6 ha is geklasseerd en het kasteel dateert van begin 14e eeuw en is omgeven door beschermde landerijen en dreven.
Tijdens het wandelen kwam de zon er mooi door. Het was een aangename wandeling met een ideale temperatuur en zonder regen. Met een tevreden gevoel namen we afscheid en keerden we huiswaarts.


Geen opmerkingen: