19 juni 2014

kwartet 28: Happy Single of not?

Met een achttal singles spraken we af. Zes moedige singles melden zich voor dit kwartet in café Rambler aan het Sint-pieters station.

De organisator had reeds een lijstje met enkele vragen opgesteld.
Om de privacy van de deelnemers te respecteren worden geen namen vernoemd en toont de foto enkel de handen van de deelnemers.

Enkele vragen waarop is geantwoord:
Wat ligt aan de oorzaak van jou single zijn en of is jou single zijn een eigen keuze?
Merendeels gaf aan gescheiden te zijn. Single blijven is geen echte keuze vaak is er angst onderliggend of is er gewoonweg geen aansluiting tot een wederzijdse relatie.
Heeft jou single zijn invloed op jou gezondheid, gedrag?
De gemiddelde leeftijd van de aanwezigen was tussen de 40 en 55 jaar. Elke avond uitgaan zien velen niet zitten. Daarnaast is men ook moe na een lange werkdag waardoor de avonden wel eens eenzaam of voor de beeldbuis worden doorgebracht.

Wat is uw toekomstbeeld? hoop je op een nieuwe relatie en welke stappen onderneem je hierin? Sta je open voor sociale media, ben je lid van een chatwebsite of kom je meer onder de mensen? Ga je terug uit of is jou aansluiten bij een vereniging een optie?
Als men naar de toekomst kijkt speelt de schrik om alleen oud te moeten worden wel mee.
Samenhuizen wordt bij de meerderheid benoemd als een optie om niet alleen te moeten blijven wonen. Daarnaast speelt ook de zin mee om dingen met elkaar te kunnen delen binnen een gezinssfeer. Samenhuizen blijft echter bij 'erover nadenken' want iedereen beseft dat dit samenhuizen ook risico's en complexiteiten met zich mee kan brengen.

Heb je in vorige relaties angsten of fobieën opgedaan?
De angst om terug gekwetst te worden in een nieuwe relatie leeft bij enkelen. Anderen gaven aan bang te zijn zichzelf te verliezen in een nieuwe relatie?

Geen opmerkingen: