19 juni 2014

kwartet 30: wandeling Lierde-Munkzwalm op 9/6

9 juni: Pinkstermaandag: om 9u verzamelen vier letsers en twee sympathisanten in de inkomhal van Gent Sint-Pieters voor een wandelkwartet. De L-trein naar Geraardsbergen brengt ons vlot naar Lierde, waar onze wandeling begint. De witte en rode strepen van de Grote-Routepaden en de gele en rode strepen van een streek-GR zullen onze gids zijn. Gelukkig hebben we ook het boekje “Stationsstapper” bij want de markeringen zijn niet overal even duidelijk. We stappen over de Caudenberg en langs het Assensveld. In het kloosterbos van Sint-Maria-Oudenhove zien we een geel-rode markering over het hoofd. Bij het volgende kruispunt vinden we geen markering. Dan maar terug en op zoek naar het gemiste teken. Dat blijkt verscholen te zitten achter enkele bomen.
Via het kasteel van Lilare komen we in Michelbeke aan, waar we op een muurtje aan de kant van de weg picknicken. De boterhammetjes en makreel smaken heerlijk. Ondertussen moedigen we enkele fietsers aan die hard zwoegend de sterk stijgende baan oprijden.
Via de oevers van de Zwalm en dwars door een achtertuin stappen we verder richting Sint-Goriks-Oudenhove. Het begint lichtjes te regenen en we zouden graag iets warms drinken. Jammer, het café op het dorpsplein is dicht vandaag. Dan maar verder. Ter hoogte van de Dries is het weer even zoeken naar een rood-wit-teken. Gelukkig kan Dorien goed kaartlezen en vinden we snel de juiste weg terug. Bij sommigen begint de vermoeidheid te wegen. Wanneer we de Bostmolen naderen, zien we enkele parasols, die ons doen verlangen naar een verfrissend drankje. Jammer, maar bij aankomst blijkt het terras gesloten, hoewel er enkele mensen van een verfrissend drankje zitten te genieten. Dan maar iets verder pauzeren langs de kant van een rustige weggetje. Niet alle deelnemers hebben goede, waterdichte wandelschoenen aan. Dat merken we wanneer ze hun schoenen uittrekken en er verrimpelde voetjes uitkomen.
Via Roborst en de stedelijke begraafplaats van Zottegem komen we bij de Zwalmmolen. Weer pech, want ook hier kunnen we nu niets drinken. Gelukkig vinden we een paar kilometer verder een cafeetje dat wel open is. We bestellen wat drankjes en vragen ook een hapje, maar dat kan je er niet krijgen. Een groepje van de Gezinsbond zit ook op het terras en zij hebben een overschot aan mattentaarten, die ze ons aan een eerlijke prijs verkopen. Dat smaakt!
Rond 17 u komen we op ons einddoel, het station van Munkzwalm. De trein naar Oudenaarde heeft echter vertraging en daarom laten we die rijden, want anders staan we een kleine twee uur vast in Oudenaarde. Twintig minuten later nemen we de stoptrein naar Zottegem, waar we een half uurtje later aansluiting hebben naar Gent. Het is al 18u45 wanneer we moe maar tevreden in Gent arriveren. Enkele stappers besluiten op het Maria-Hendrikaplein nog iets te eten.

Dorien, Magd, Corinna, Anne en Steven, hartelijk dank voor deze mooie dag!


Geen opmerkingen: