13 juni 2014

kwartet 12: fruit – en kruidendranken

De oorsprong van dit kwartet ligt op een avond georganiseerd door velt damvallei . Velt gaf een demonstratie en proefavond over wat men kan doen met de vruchten en oogst uit eigen tuin . Op deze avond tref ik toevallig 3 andere letsers . Na heel wat proeven en smaken is aldus spontaan een kwartet geboren . Ieder van ons wou het  geproefde namaken ....
en waarom zouden we dat niet samen doen . Ter voorbereiding gaf ieder van ons aan wat men wou maken .
Mijn voorkeur ging naar een kruiden azijn , citroenolie en perenlikeur met rum . Sergia zag het zitten om haar tuinfruitlikeur na 1 jaar rijpen af te werken . Wine droogde de citronella voor de thee en maakte  een vlierbloesemsiroop  . Anne-Mie sloeg samen met Sergia de handen in elkaar om een munt-citroen-gembersiroop te maken .
We starten de avond met een zelfgemaakte mojito welke heerlijk smaakte .
De oliën en azijnen alsook de likeuren werden eerlijk verdeeld . Nu moeten we nog wachten maar binnen enkele weken kunnen we proeven en kunnen we de vis bakken in een citroen-olie , kunnen we de sla kruiden met een kruidenazijn...enz
 

Het was een geslaagde avond en daar drinken we op .......een bessenlikeurtje natuurlijk .

 

Geen opmerkingen: