01 juli 2014

kwartet 36: stripfiguren tekenen

We begonnen het kwartet op Rozelindes terras: een beetje genieten van de warme namiddag, elkaar leren kennen, proeven van Griets zelf gemaakte notenporto, die door iedereen gesmaakt werd. We kijken al uit naar het recept van dit zachte drankje!
Rozelinde had een aantal oefeningen en we gingen van start. Iedereen had wat papier en tekenmateriaal mee. De gastvrouw zorgde nog voor extra materiaal, waaronder pastels. Voor één van de oefeningen knipten we eerst een aantal (geometrische) figuren uit uit zwart papier. Nadat alle figuurtjes in het midden verzameld waren, nam je er een aantal om op je witte blad een figuur te scheppen. Even met potlood erom heen en dan verder naar wens afwerken. Er kwamen herkenbare en onherkenbare creaties uit voort. Bij de andere oefeningen hadden telkens meerdere mensen aandeel in één tekening. 
Het viel me op dat er geconcentreerd en ijverig gewerkt werd... Nu eens in stilte, dan weer klonken er 'oh's en 'ah's'. Griet had het voor de draken, Josette dan weer voor de slakken. Rozelinde kwam tot een prachtige elf.  Er werd zelfs een ware Kandinsky in de groep herkend, de Wim! Tot de stripfiguurtjes zelf zijn we niet gekomen, maar de opwarming daarnaar toe heeft ons ook veel plezier en leuke resultaten bezorgd.

Dankjewel aan allen voor deze creatieve namiddag!



Geen opmerkingen: