19 juli 2014

kwartet 47: tuin van Kina

Een zalig weertje, ideaal om met een aantal letsers samen de Tuin van Kina te gaan ontdekken!
We trokken erop uit met 7 kinderen tussen 3 en 10 jaar, met in hun kielzog 7 volwassenen (leeftijden onbekend ;-)).
Het werd een super namiddag: het leren kennen van andere letsers viel zeer in de smaak, de zon was van de partij, we kregen zomaar van een van de aanwezigen in de Tuin een hele uitleg over de vogelspinnen die je daar kan bewonderen, en ook zeer belangrijk: de kinderen hadden snel hun eerste verlegenheid overwonnen en speelden samen, proefden, voelden, ontdekten, en praatten honderduit!
Er valt dan ook heel wat te beleven in de Tuin van Kina! Eerst gingen we op bezoek bij de vogelspinnen. We mochten zelfs voelen aan de afgeworpen huid van de grootste vogelspin die ze daar hebben: zo zacht als een konijnenpelsje!
Ook de wandelende takken spraken tot de verbeelding van de kinderen.

Daarna vonden we de zon / het aangename lenteweertje toch iets te aanlokkelijk om nog binnen te blijven. Dus verkenden we de Tinkeltuin, opgesplitst in een voel-, smaak-, zien-, hoor- en geurtuin. In de smaaktuin mocht ook geproefd worden van verschillende soorten fruit, kruiden en ander lekkers. Veel te ontdekken! Er kon ook muziek gemaakt worden met allerhande alternatieve instrumenten, een hele ontdekking.




Na een kleine pauze om de magen wat te vullen, gingen we opnieuw naar binnen, om de verschillende tentoonstellingen te bekijken.
We bleven vooral lang plakken in de tentoonstelling '1001 stippen'. De kinderen gingen aan het spelen in het mooie huisje, terwijl de ouders nog heel wat weetjes uitwisselden over lets.



Uiteindelijk moesten ze ons buitenwerken uit de '1001 stippen', omdat er werd afgesloten!

Zeker voor herhaling vatbaar dus!





Geen opmerkingen: