26 december 2012

Kwartet 9: vogeltaarten maken



Om onze wachttijd tijdens het koelen van de taarten op te vullen, schrijven we alvast het verslag van onze creatieve avond. Lieselotte nodigde kinderen van letsers uit voor een workshop ‘Vogeltaarten maken’, maar uiteindelijk kwamen er drie volwassenen opdagen en werd het een activiteit in het kader van kwartetten.
Tegen half zeven kwamen Indra, Adelheid en Els toe met elk in hun hand een zak vol potjes voor het maken van de taarten. Het doel van de avond was om hiermee een vogeltaart te creƫren. Na inspiratie op gedaan te hebben uit vorige taarten die Lieselotte reeds maakte, gingen we aan de slag met een kilo frituurvet en het nodige vogelzaad.
Het vet werd gesmolten en vermengd met het zaad en in de verschillende potjes gegoten. Sommige hadden geheime wapens als champagneglazen en ijsblokvormpjes meegebracht. Lieselotte was op voorhand het citadelpark gaan leeg plunderen voor dennenappels, eikels, kastanjes, enzoverder om de taarten op te fleuren. Verder waren er nog kleine rode appeltjes, trosgierst en pindanootjes als versiering. Eenmaal de potjes gevuld, werden deze in de koelkast gezet en was het wachten geblazen tot het vet was opgestijfd. Dit duurde een hele poos, maar ondertussen werd de tijd gevuld met o.a. een deel van dit verslag neer te pennen en de voorbereidingen te treffen voor de afwerking.
Eenmaal het vet was gestold, konden we verder met het opbouwen van de verschillende verdiepingen en de afwerking. Dit verliep helaas niet volledig zoals gepland, maar toch maakt ieder een schitterende creatie. Kortom, de vogels in Gent zullen blij zijn.
Creatieve groeten,
Adelheid, Els, Indra & Lieselotte