03 februari 2014

Kwartet 47: MSK-kwartet


Kwartet MSK “Dromen van Litouwen”


Rond tien uur spraken we af aan de ingang van het Museum der Schone Kunsten met Beatrice Marthe, Caroline Van Eetvelde, Brigitte Demuynck, Els D'Haene, Marianne Rupprich, Bart Kunz, Joost Vancoppenolle en Astrid Rooselaer. Geen 4 personen dus, maar het dubbele ervan. Enthousiasme heeft ons een gezellig dubbel kwartet geschonken.

Nadat we voltallig waren, was het tijd voor de groepsfoto:


Voordat we het museum konden bezoeken, stonden we voor een onverwachte opdracht: Ontdekken hoe de vestiairekastjes werken en elkaar hierbij helpen.



Na een kleine kennismaking scheidden min of meer onze wegen in het museum. Met z'n achten naar één en 't zelfde schilderijtje kijken, was er een beetje over. Vandaar... de versnippering van de groep in de tentoonstellingszalen en telkens we elkaar kruisten was er een sympathieke blik van herkenning (want het klikte wel tussen ons). De meesten onder ons waren verkocht door het werk van Ciurlionis. Het idee een om een werkje van hem in onze rugzak mee te nemen voor in de living kwam wel ter sprake. Natuurlijk, een man die prachtige brieven schrijft, waarvan de vrouwen er wel zo eentje van in de brievenbus willen zien belanden, natuurtafereeltjes ronde verschillende seizoenen, mythes, versmelting met het landschap.




Naar aanleiding van de Letstrefdag besloten we om samen een hapje te gaan eten, zodat we aansluitend samen konden gaan naar dit volgende lets-evenement.



Ons uitverkoren resto'tje: De lekker Gec! Om de tijd te overbruggen, was er aan gespreksmogelijkheden niets te kort.



Een gezond en biologisch buffet.


En nog wat sfeerbeelden van ons gezellig samenzijn.






Bedankt, leuke groep!
We hebben ervan genoten.

Joost Vancoppenolle & Els D'Haene

Geen opmerkingen: