03 februari 2014

Kwartet 48: Film Forbidden World


Gisterenavond genoten Leen, Lies, Claudine en ik van een hele speciale filmavond in de KASKcinema. Voor sommigen was het de eerste keer om deze leuke bioscoopzaal te ontdekken. We spraken af in de grote ontvangst-zitruimte aan de kassa en maakten kennis met elkaar en namen deze leuke groepsfoto.




Erna was het tijd voor de bizarre Sience Fiction-film "Forbidden Planet". Een erg speciale film omdat het een Sience Fiction-film is, gemaakt in een tijd waar er nog geen computers en plasmatelevisieschermen bestonden.  En dat gaf ergens toch een charme aan deze goeie film.
Forbidden Planet zal sowieso niet iedereen kunnen aanspreken, maar  wie zich ervoor openstelt, zal een leuke en voor zijn tijd goed gemaakte sciencefictionprent ontdekken, die gerust mag worden gezien als één van de belangrijkste sciencefictionfilms aller tijden. Want zonder Forbidden Planet géén Star Wars en Star Trek!

Commandant J.J. Adams en zijn trouwe bemanning komen terecht op de mysterieuze planeet Altair-4. Daar kruisen ze het pad van de eigenzinnige dokter Edward Morbius en zijn aantrekkelijke dochter Altaira. Adams is onmiddellijk geïntrigeerd door de trouwe huisrobot "Robby" en Morbius vertelt hem over een sinds lang uitgestorven volk dat verstandelijk miljoenen jaren voor was op de mensheid. Adams is uiteraard ook gecharmeerd door de knappe verschijning van Altaira. Maar dan duikt er plots een bloeddorstig monster op...  De ontknoping van de film was erg spannend en mysterieus. Maar dat wordt uiteraard niet in dit verslagje vermeld want anders moet je de film niet meer zelf gaan zien.

Na de film babbelden we nog wat na in de KASKcinema waardoor we bijna door de portier werden opgesloten. Het was een echt geslaagde avond en ook fijn om andere Letsers te mogen leren kennen. We beloofden elkaar dat we een andere keer zullen afspreken om samen eentje te gaan drinken in de Spinnekop.

     groetjes van de kwartet-organisator

Geen opmerkingen: