19 november 2013

Kwartet 2: Badmintonkwartet


Badmintonkwartet

Kwartetten ter kennismaking... en een badmintonkwartet geeft je de kans de badmintonminnenden onder de Letsers beter te leren kennen. De conclusie is dat ze komen in alle soorten. Ons kwartet bracht bovendien extra variatie doordat het bestond uit vijf spelers - badminton is tenslotte een blessuregevoelige sport dus een reservespeler kon nuttig zijn en zo heb je een vijfde man om het kwartet mooi in beeld te brengen: 
  
Maar, de 'typische' badmintonletser bestaat dus niet: die komt ofwel een half uur te vroeg op afspraak, of staat aan een sporthal aan de andere kant van Gent op het moment dat er op de eerste pluim gemept mag worden; het niveau varieert nogal: van dagelijkse waslijnbadmintonner in de langvervlogen jeugdjaren tot semiprofessioneel mepper die zowaar de regels van het spel kent; de conditie is duidelijk af te lezen aan de zweetplekken op de shirtjes: er zijn er die meer dan twee sporten per week aankunnen en er zijn computerschermstaarders die in de krant konden lezen dat 'zitten dodelijk is' en hun levensduur willen rekken met een occasioneel uurtje sport. Competitiviteit komt eveneens in verschillende mate: van tactisch gefluister binnen hetzelfde team tot netoverschrijdende speeltips: het kon allemaal. Er is gewonnen, er is verloren, maar na iedere match werden alle plakhandjes even sportief geschud. En dan zijn er naast de laatkomers ook de vroegvertrekkers, waardoor in de laatste speelminuten een nieuw soort badminton werd uitgevonden: geschikt voor drie spelers, waarbij na elke pluim een speler doorschuift. Zo werd in het laatste spel niet eens gewonnen, noch verloren, maar wel nog veel gemept. 

Een 15-tal Letsers mailden met badmintoninteresse: misschien de start van een Letse badmintongroep voor af en toe dat uurtje beweging? Er werd al een naam gesuggereerd: de 'Lets-meppers'. Deze eerste keer is er zeker naar voldoening gemept: op het pluimpje, op elkaars raket, op het eigen hoofd, en gelukkig voor het spel, ook heel vaak nergens op. Tot slot werd er bij wijze van après-badminton een glaasje gedronken en verdere kennismaking gepleegd in de cafetaria van sporthal Bourgoyen. Er zijn plannen voor een regelmatig badmintontreffen, bijvoorbeeld op vrijdagavond. Zo wordt Letsen ook zeer goed voor de gezondheid.

In volgorde van verschijning: Sabine, Geert, Frank, Danny, Monique


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een leuk verslag. Ik heb alvast zin om er ook eens een mep op te komen geven.Doen, die Lets-badmintonclub.

Anoniem zei

Prachtige taal!

Anoniem zei

Prachtige taal!

adelheid zei

Wat een prachtig verslag!!!

en 't was duidelijk plezant, joepie!