19 november 2013

Kwartet 1: Filmkwartet ‘Il était une forêt’


Filmkwartet ‘Il était une forêt’

Zaterdagochtend 16 november, 10 uur. Terwijl de meeste mensen nog thuis zitten in hun pyjama en ochtendjas en het frisse en mistige weer buiten proberen te vermijden, fietsen 4 dappere LETS'ers naar de stad. Ze gaan samen naar een documentaire kijken @ de Sphinx.

Op het programma staat de nieuwste film van Luc Jacquet, “Il était une fôret”. Vandaag is er een speciale vertoning voor leerkrachten, maar elke leerkracht mag één persoon meebrengen. Ik ben de gelukkige die mee mag dankzij Indra. Ilse en Bregje zijn de andere twee van ons kwartetje.


We ontmoeten elkaar rond 10.30 uur aan de deur van de Sphynx en samen delen we een paar van onze eigen LETS-avonturen totdat de film begint. Het is even spannend of we aan een foto van ons kwartet zullen geraken, want als we mogen afgaan op ons groepje zijn smartphones nog niet zo doorgedrongen binnen LETS. Wij LETS'en een gsm als de onze kapot is en die gsm is zelden heel recent. Gelukkig heeft er Indra een waarmee ze foto’s kan nemen.

De film is adembenemend - echt, bijna letterlijk, want voor het eerst hoor ik geen enkel hoestje tijdens de ganse vertoning.  Kortom muisstil! Prachtige beelden, zalige sfeer en een vervullend gevoel deel van het leven van het bos te mogen zijn gedurende bijna anderhalf uur. Nadien gaan we iets smullen bij Exki, naast de Sphinx. Zo kunnen we nog extra leuke verhalen en tips met elkaar uitwisselen bij een lekker hapje en drankje.


Geen opmerkingen: