06 januari 2013

Kwartet 16: MASSAGE - NIA - BODYSCAN - KLANKSCHALENCONCERT




Nog net op de valreep plaatste Nele op 26/12/12 een “V/A kwartetten: beweging – dans – meditatie” op de mailinglijst van LETS. Deze late oproep kende onmiddellijk respons van drie mensen met elk een eigen voorstel. Dit resulteerde in een verrassende en gevarieerde mix aan activiteiten.
Op 30/12/12 kwamen we samen bij Nele thuis. Een ideale locatie want zij beschikt over een aangename  “dans”ruimte met houten plankenvloer en wandspiegel.
Na een warm welkom en een korte kennismaking begonnen we aan ons programma.
Met op de achtergrond sitarmuziek startten we op een aangename manier met een relaxerende/vitaliserende voetreflexologie. Per twee gaven en kregen we afwisselend
een behandeling die bestond uit een opwarming en massage van de voeten met lavendelolie. Daarna werden de specifieke punten geprikkeld die elk overeenstemmen met een orgaan. De voetzool is immers een landkaart van je lichaam. Line gaf ons hierbij uitleg over wat we moesten doen en vertelde wat meer over deze methode

Na de opwarming van onze voeten leefden we ons uit met Nia. Dit is een combinatie van  krijgskunst, dans en lichaamsbewustzijn. Handig hierbij is dat je elke beweging kan aanpassen aan je eigen noden en mogelijkheden. We dansten op de muziek van Passion. Ieder van ons volgde op zijn eigen manier de bewegingen van Nele, afgewisseld met momenten van eigen improvisatie. Bedoeling was om zoveel mogelijk te genieten terwijl je bewoog. En dat deden we dan ook.

Na deze inspanning was het tijd voor de bodyscan, Els haar voorstel. Liggend op een matje - met gesloten ogen -  luisterden we enkel naar een begeleidende stem die je doorheen je lichaam loodste. Eerst het lichaam in zijn geheel, dan de focus op de ademhaling en daarna  op de verschillende lichaamsdelen gaande van tenen tot hoofd. Dit resulteerde in een ontspannen en loom gevoel.

Als laatste verzorgde Kenneth een ligconcert met diverse Tibetaanse klankschalen, stemvorken, en twee grote hangende gongs..Vooraf gaf hij een korte meditatie, in een gesloten kringetje, met  Shambala-muziek. Dit om de energie gelijk af te stemmen. Daarna gingen we liggen en verstoof  Kenneth boven elk van ons een bijhorende geur. Vervolgens startte het ligconcert. Een opeenvolging van klanken van de verschillende instrumenten overspoelde ons.. Het was ontspannend en puur genieten.




En daarna was het tijd om huiswaarts te keren. Onze voorziene twee uur waren ruimschoots overschreden – het was reeds 18u30.

Deze namiddag hadden we in elk geval een aangename en boeiende kennismaking met zowel nieuwe activiteiten als “nieuwe” LETSers.

Alle vier konden we met hernieuwde energie en volledig Zen het nieuwe jaar in.

Ons kwartet:
Line   (alias Line): voetreflexologie Els (alias Els): bodyscan
Nele (alias Nele en Robin): Nia Kenneth  (alias Kenneth): klankschalenconcert