10 juni 2012

Lets Gent-Noord in levenden lijve



Op de eerste vrijdagavond van juni trotseren Ilse en ik het tegendraadse verkeer van de Nieuwevaart. We zijn op zoek naar “Het Vogelnest” en onze fietszakken zitten vol traktaties. Daar ontmoeten de LETS'ers van Gent-Noord elkaar met een hapje, een drankje en een babbel. Onderweg vragen we ons even af of we niet beter iets voorbereid hadden, een kennismakingsmethodiekje of iets om de babbel op gang te trekken.
Maar neen, in een mum van tijd worden transacties voorbereid en herinneringen opgehaald aan oude transacties. Voor we er erg in hebben ontdekken we gemeenschappelijke interesses en ontstaat een heel nieuw LETS-aanbod. En natuurlijk vallen de hapjes zo goed in de smaak dat de recepten uitgewisseld worden. Gezelligheid troef dus! Ik weet niet of er van inter-LETS'en iets gekomen is, maar het had gekund met Marinette uit Oostende.
Je vindt de kunstenares Marinette wel vaker in Het Vogelnest. Het is de fijne atelier- en tentoonstellingsruimte van Steven en Jochen, onze sympathieke gastheren. Hun Vogelnest is trouwens lid van LETS-Gent. Drie dikke zoenen voor hun gastvrijheid, duimen omhoog voor hun mooie project en wij gaan er alvast nog eens langs voor een tentoonstelling of een babbel!

Maar eerst uitkijken naar de bijeenkomst van Gent-West... Want dat hebben Ilse en ik ontdekt: eigenlijk wonen wij in het noordwesten van Gent. Wij zijn dus ook een beetje westerlingen, vergeet ons niet uit te nodigen! En Gent-Zuid, Gent-Oost, Gent-Zuidoost mogen ook van zich laten horen…
Ilse en Hilde