14 april 2012

Steeds meer leden!


In maart werd op het forum de stelling gelanceerd: “Het steeds toenemend aantal leden (600 in 2015?!). Wat zijn de voor- en nadelen van een steeds groeiend ledenaantal? Als we zo blijven groeien zijn we met 600 in 2015… Welke maatregelen zouden kunnen genomen worden om dit de baas te blijven? Is een andere organisatie nodig van de groep? Graag jullie kernachtig omschreven mening.”

15 reacties kwamen daarop, een overzicht:
Een meerderheid is het erover eens dat er nu al teveel berichten op de mailinglijst staan en dit zal er niet op verbeteren als er meer leden komen. De komende maanden komt er een webwinkel voor de goederen, wat de mailinglijst al behoorlijk zal ontlasten.
Er wordt door verschillende leden op aangedrongen de afspraken nog eens in de verf te zetten:
o In het onderwerp vermelden of het om een V(raag) of A(anbod) gaat.
o In het onderwerp kernachtig omschrijven waar het om gaat.
o Verschillende items bundelen in 1 mail.
o Maximaal 3 foto’s per mail, heb je er mail, zet ze op Picasa of Flickr.
o Vermeld je adres in de mail, zo ziet iedereen of je in de buurt woont.
Er wordt voorgesteld de mailinglijst te splitsen volgens regio of thema of om subgroepen op te richten.
Sommigen vragen zich af of we wel groter moeten worden, of de gezelligheid en de kleinschaligheid dan niet verloren gaan.
En men waarschuwt er ook voor dat een steeds groter worden groep meer organisatie nodig heeft en vraagt zich af of de draagkracht van de bestuursleden hier voldoende voor is.

Op de raad van bestuur van 26 maart bespraken we deze reacties op het onderwerp:
We kunnen leven met de groei van de groep en kunnen het werk en de verantwoordelijkheden die deze met zich meebrengt voorlopig aan.
We vinden het erg belangrijk dat iedereen zich wat betreft de mailing lijst  aan de afspraken houdt, zoals hierboven aangehaald.
De bedenking wordt gemaakt dat de groep vanzelf groeit, in de eerste plaats door mond-tot-mondreclame, we maken nauwelijks promotie.
Bij een volgende aanpassing van de website wordt de mailinglijst geïntegreerd in de website, dit laat toe te werken met een sjabloon, zodat je verplicht wordt de nodige velden (V/A,adres, aantal stropkes) te vermelden.
Een opsplitsing in regio’s of subgroepen wordt voorlopig niet overwogen.

Johan Boelaert
Voorzitter.