04 maart 2014

Kwartet 51: Kinderkwartet


Kinderkwartet


Op zondagvoormiddag 1/12 stond een kinderkwartet op het programma. Inzet was een wandeling in het Natuurreservaat het Heidebos in Moerbeke.

Al snel waren er 3 mama’s geïnteresseerd, maar een “4de man” was moeilijk te vinden. Dan maar de vraag gesteld naar de ganse lets-groep. Al gauw hielp Natasha, kersverse letser, ons uit de nood. Joepiee, kwartet toch voltallig!

We voorzagen een parcours van 4 km waar we uiteindelijk 2 1/2 uur over stapten. Onze ene schattebout wou in een boom klimmen, de andere van een boomstammetje springen… het bos was één grote speeltuin. Buggy’s en draagdoeken? Die waren maar weinig nodig (enkel Isaak, onze kleinste telg, profiteerde ervan om een zalig dutje te doen bij mama op de rug)… want hand in hand en soms met een val konden ze gemakkelijk die 4km aan!

Hier en daar kregen we ook een weetje van Dimitri, natuurgids in spé. We zagen de woning van de specht  die maar liefst een appartement had van 3 verdiepingen. De drollen waren niet afkomstig van paarden maar van de Galloway-koeien. En die bruine vlek op de boom was afkomstig van de kaka van de vleermuis (om het in kindertermen te houden)

We waren terecht fier op onze kindjes!
Barbara, Thomas, Charlotte en Louise
Liesbet, Isaak en Helena
Katja, Dimitri en Nika
Natasha
Geen opmerkingen: