De oorsprong van dit kwartet ligt op een avond georganiseerd door velt
damvallei . Velt gaf een demonstratie en proefavond over wat men kan doen met de
vruchten en oogst uit eigen tuin . Op deze avond tref ik toevallig 3 andere
letsers . Na heel wat proeven en smaken is aldus spontaan een kwartet geboren .
Ieder van ons wou het geproefde namaken ....
en waarom zouden we dat niet samen doen . Ter voorbereiding gaf ieder van
ons aan wat men wou maken .
Mijn voorkeur ging naar een kruiden azijn , citroenolie en perenlikeur met
rum . Sergia zag het zitten om haar tuinfruitlikeur na 1 jaar rijpen af te
werken . Wine droogde de citronella voor de thee en maakte een
vlierbloesemsiroop . Anne-Mie sloeg samen met Sergia de handen in elkaar
om een munt-citroen-gembersiroop te maken .
We starten de avond met een zelfgemaakte mojito welke heerlijk smaakte
.
De oliën en azijnen alsook de likeuren werden eerlijk verdeeld . Nu moeten
we nog wachten maar binnen enkele weken kunnen we proeven en kunnen we de vis
bakken in een citroen-olie , kunnen we de sla kruiden met een kruidenazijn...enz
Het was een geslaagde avond en daar drinken we op .......een
bessenlikeurtje natuurlijk .
Geen opmerkingen:
Een reactie posten