03 januari 2013

Kwartet 15: Happinez-kookstudio



De heerlijke gerechten in de nieuwe Happinez deden ons watertanden en al snel ontstond het idee om samen een diner te bereiden, wanneer beter dan vlak voor kerst. Op 23 december kwamen wij samen om zoet en zaligheid te bereiden. Wat stond er op ons menu: gegrilde broodjes met pastinaakcrème, parmezaanschilfers en rucola, kastanjesoep, risotto met boschampignons en tot slot een tarte tatin met banaan en pecannoten. Geheel organisch ging iedereen aan de slag met mes en snijplank en ander gereedschap, ingrediënten en aanwijzingen. Zo kwam er in een mum van tijd allerlei lekkers uit onze handen. Terwijl Helena zich wijdde aan de hapjes, waarbij de pastinaken moesten worden gesneden, gestoofd en gemixt, ging Elke aan de slag met banaan, taartvorm en bladerdeeg. Els stoofde wat groenten voor de soep en zette al de risotto op. Kris sprong overal bij waar nodig. Hij voorzag ons ook van lekkere bubbels, voor bij de eerste hapjes die al konden worden verorberd. En daar klonken wij ook, op een leuke avond!!
Al snel ging het daarna aan tafel. Heerlijke kastanjesoep proefden wij daar. Die is voor herhaling vatbaar. Daarna een champignonnenrisotto, die lekker smeuïg was. De tarte tatin met banaan en pecannoten was ook een nieuwigheid voor ons en is door allen goedgekeurd.
De maaltijd was top, de sfeer ook. Deze bijeenkomst is voor ons geslaagd over de hele lijn.
Helena, Kris, Els en Elke (en Peter, partner van Elke).